شرکت الیماکول

سایت در حال بروزرسانی است، جهت استعلام محصولات از راه های ارتباطی در تماس باشید

Elima Cooling Solutions

Air Cooling System

elimacool-logo

چیلر تراکمی هواخنک و آب خنک، پارامترهای موثر بر انتخاب

چیلر اسکرو هوا خنک بیتزر هنبل

چیلر تراکمی هواخنک و چیلر آب خنک تراکمی، سیستم سرمایشی است که در ساختمان های مسکونی، اداری و مجتمع های تجاری برای تامین چیلد مورد نیاز هواساز ها و فن کویل ها جهت کاهش دمای هوای داخل فضا و رطوبت گیری استفاده می شود. همچنین در کاربری های صنعتی جهت سرد کردن و تخلیه حرارت فرآیندها، ماشین آلات و قالب های تزریق پلاستیک و در کلین روم ها جهت تامین دما و رطوبت مناسب هوا به کار می رود.

 انواع چیلر

چیلر به عنوان واحد تولید سرمایش، مهمترین بخش سیستم کولینگ است و بیشترین هزینه خرید تجهیزات و قطعات سیستمهای تهویه مطبوع، مربوط به تامین چیلر است. نحوه انتخاب صحیح چیلر تراکمی و انتخاب نوع چیلر هواخنک و آب خنک جهت فرآیند های صنعتی و یا جهت تهویه مطبوع ساختمان، از مهمترین دغدغه های کارفرمایان و مهندسان مشاور می باشد. عدم توجه کافی به این بخش میتواند کل پروژه را تحت تاثیر قرار دهد و هزینه های گزافی را به همراه داشته باشد. خروجی تمامی انواع چیلرهای تراکمی آب خنک و هواخنک آب سرد یا آب چیلد می باشد، به بیانی دیگر، تمام انواع چیلرها، آب برگشتی به دستگاه را خنک می کنند و تنها تفاوت انواع چیلرها، در فرآیند و مکانیزم تولید آب چیلد است.

چیلر ها در مدل های گوناگونی طراحی و ساخته میشوند. چیلر از جهات گوناگونی قابل تقسیم بندی هستند. وجه تمایز انواع چیلر تراکمی در نوع کمپرسور که شامل چهار دسته کلی چیلر با کمپرسور اسکرال ، چیلر با کمپرسور پیستونی، چیلر با کمپرسور اسکرو و یا چیلر با کمپرسور سانتریفیوژ و نیز نوع کندانسور که در دوسته کلی چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک شناخته میشوند.

با وجود تفاوت های ساختاری و مکانیزم های متفاوت تولید برودت در انواع چیلرهای آبی و هوایی، همگی یک وظیفه مشترک بر عهده دارند. چیلر Chiller دستگاهی می باشد که انرژی گرمایی یک سیال مایع مانند آب یا مخلوط آب و ضدیخ را با کمک سیکل تبرید تراکمی بخار جذب می کند و سیال مایع را خنک می کند. این انرژی حرارتی جذب شده از آب و یا آب و ضدیخ، در نهایت از طریق کندانسور چیلر به محیط بیرون منتقل میشود.

دمای آب سرد یا آب چیلد تولیدی چیلرهای آبی و هوایی عموما بین 5 تا 10 درجه سانتی گراد در کاربردهای تهویه مطبوع است و در برخی کاربردها مانند پروسس های صنعتی که با توجه به نیاز مصرف کننده مشخص میشود، می توان با افزودن مواد ضد یخ به آب و تغییر در برخی قطعات چیلر مانند کمپرسور، آب چیلد با دمای زیر ضفر درجه سانتیگراد را تولید نمود.

چیلرها در ظرفیت های 3 الی 2000 تن تبرید که واحد استاندارد آمریکایی است طراحی و ساخته میشوند. هر تن تبرید، معادل 3.5 کیلووات برودتی است.

انواع چیلر تراکمی آبی و هوایی

  1.     مینی چیلر تراکمی
  2.     چیلر تراکمی اسکرال هوا خنک
  3.     چیلر تراکمی اسکرال آب خنک
  4.     چیلر تراکمی پیستونی هوا خنک
  5.     چیلر تراکمی پیستونی آب خنک
  6.     چیلر تراکمی اسکرو هوا خنک
  7.     چیلر تراکمی اسکرو آب خنک
  8.     چیلر تراکمی سانتریفیوژ آب خنک

مینی چیلر تراکمی

مینی چیلر الیما مینی چیلر آپارتمانی الیما
مینی چیلر الیما مینی چیلر آپارتمانی الیما

مینی چیلر نوعی از چیلر تراکمی جهت خنک کاری آب است که پس از سرد کردن و خنک سازی، آب چیلد را با پمپ جهت مصارف سرمایشی پمپاژ می کند. معمولا از مینی چیلرها برای تامین سرمایش واحد مسکونی به صورت مستقل و مجزا استفاده میشود. ظرفیت های مینی چیلرهای تراکمی از 3 الی 10 تن تبرید متغیر است.  با توجه به تمایل بسیاری از افراد برای استقلال سیستم سرمایش و گرمایش یا تهویه مطبوع، این دستگاه به صورت گسترده در پروژه های کوچک متراژ و ویلا ها، مورد استفاده قرار میگیرد.

کمپرسور مینی چیلرها، از نوع اسکرال بسته یا هرمتیک می باشد. سایر قطعات سیکل تبرید مینی چیلر شامل کندانسور هوا خنک از نوع کویل فین پلیت تیوب، شیر انبساط ترموستاتیک یا الکترونیکی، اواپراتور صفحه ای یا پوسته لوله Shell & Tube، پمپ سیرکولاتور و منبع انبساط بسته دیافراگمی است.

برای کنترل دمای آب و عملکرد دستگاه مینی چیلر معمولا از تابلو برق صنعتی که کلیه تجهیزات حفاظتی و کنترلی الکتریکی مانند فیوز، کلید حرارتی، کنتاکتور، رله های فرمان و ترموستات بر روی آن نصب می شود، استفاده می گردد. گاها جهت افزایش قابلیت های دستگاه مینی چیلر، در برخی کاربری های خاص از سیستم PLC و برد الکترونیکی استفاده می شود. که قیمت مینی چیلر را افزایش قابل ملاحظه ای می دهد.

تجهیزات جانبی مینی چیلر شامل مخزن عایق کاری شده با اتصالات (پر کننده و تخلیه) ، سایت گلاس ، شیر سرویس ، شیر سلونوئید ، انواع گیج های روغنی نمایش دهنده فشار ، سیستم آنتی فریز ، محافظ ولتاژ و جریان و کنترل جریان آب یا فلوسوئیچ می باشد که بر حسب نیاز بخشی یا کلیه این تجهیزات بر روی مینی چیلر نصب و راه اندازی می گردد.

چیلر اسکرال هوا خنک

واژه اسکرال Scroll در چیلر اسکرال به نوع کمپرسور برودتی مورد استفاده در چیلر تراکمی اطلاق می شود. عموما چیلر اسکرال در ظرفیت های برودتی کم و متوسط مورد تهیه و مورد بهره داری قرار می گیرد. در چیلر های اسکرال از یک تا چند کمپرسور اسکرال به صورت تاندم Tandem یا موازی  استفاده می شود تا ظرفیت برودتی نهایی قابل استحصال چیلر اسکرال تراکمی هوایی افزایش یابد. چیلر اسکرال مانند تمامی انواع  چیلرهای تراکمی بر پایه سیکل تبرید تراکمی بخار که معکوس چرخه کارنو است کار می کند.

کمپرسور اسکرال از دو حلزون ثابت و متحرک ساخته شده است که توسط مکانیزم بسیار دقیقی، در داخل یکدیگر قرار گرفته اند و سیال مبرد گازی کم فشار از سمت اواپراتور ( گاز ساکشن) را به داخل محفظه بین حلزونها مکش می کند و با افزایش دما و فشار، مبرد گازی را متراکم می کنند.

چیلر تراکمی اسکرال هواخنک الیما
چیلر تراکمی اسکرال هواخنک الیما جهت تامین سرمایش ساختمان و فرآیند های صنعتی

اصول کلی کارکرد کمپرسور اسکرال به این شکل است که حلزون متحرک به صورت خارج از مرکز حرکت دورانی کرده و مبرد از قسمت بیرونی که فضای بین دو حلزون افزایش یافته ، وارد شده و رفته رفته با اعمال نیرو به سمت مرکز حلزون ها فشرده سازی صورت می گیرد و فشار و دمای آن افزایش می یابد و در نهایت از مرکز حلزون ها (محفظه دیسشارژ) خارج می شود.

چیلر اسکرال هوا خنک دارای کندانسور هوایی یا Air cooled Condenser است که شامل کویل های V شکل و فن های آکسیال کندانسوری جهت انتقال حرارت از مبرد گازی پرفشار داخل کویل کندانسور است. عموما برای کاهش سطح اشغال چیلر اسکرال، از کویل های وی شکل در زمان ساخت استفاده میشود.

چیلر اسکرال آب خنک

چیلر اسکرال آب خنک یا چیلر اسکرال آبی دارای کمپرسور اسکرال با کندانسور آبی است. کندانسور آبی جهت خنک کاری مبرد پرفشار، نیازمند تامین برج خنک کننده به همراه سیستم پمپاژ آب برج خنک کن است که در هزینه نهایی سیستم سرمایش می بایست در نظر گرفته شود. کندانسور چیلر اسکرال آب خنک از نوع پوسته و لوله است که آب در لوله و مبرد در داخل پوسته جریان دارد.

عموما چیلر اسکرال آب خنک در ظرفیت های 30 الی 120 تن تبرید ساخته میشود و تعداد مدارات برودتی 2 الی 4 مدار تبرید می باشد. لذا آمپر راه اندازی در چیلر اسکرال آب خنک، بسیار پایین است و بر حسب نیاز کولینگ، کمپرسورها به نوبت وارد مدار تولید آب چیلد میشود و به ترتیب نیز از مدار تولید برودت خارج میشود. کارکرد کم صدا و بدون لرزش، طول عمر بالا و بهره برداری آسان، از مهمترین مزایای چیلر آبی اسکرال می باشد.

برای افزایش قابلیت چیلر آبی اسکرال، نوع خاصی از کنترلر ها بر روی چیلر اسکرال آب خنک نصب میشود که قابلیت مدولار شدن چندین چیلر را به یکدیگر امکان پذیر می کند. ویژگی این چیلرها در اینست که میتوان با کمک این الگوریتم کارکرد، تا ظرفیت های سرمایشی 1000 تن تبرید توسط چیلر اسکرال آبی را نیز تامین نمود. برتری هایی که یک چیلر اسکرال آبی مدولار نسبت به نوع ساده و غیر مدولار چیلر اسکرال آب خنک دارد بسیار قابل توجه است.

کاهش مصرف برق و افزایش عمر قطعات از مهمترین مزایایی است که با استفاده از استفاده از چیلرهای مدولار بدست می آید و علیرغم آنکه مدولار کردن چیلر اندکی قیمت چیلر اسکرال آب خنک را افزایش می دهد، اما دستیابی به این ویژگیها نسبت به افزایش قیمت اندک دستگاه چیلر اسکرال، منطقی است و به شدت توصیه به استفاده از این راهکار می شود.

چیلر تراکمی پیستونی آب خنک

چیلر تراکمی پیستونی آب خنک Reciprocating Water cooled chiller نوعی چیلر تراکمی بشمار می رود که بر دارای کمپرسور پیستونی جهت انجام فرآیند تراکم مبرد است و فرآیند دفع حرارت در کندانسور پوسته لوله ای آن به کمک آب خنک تامین شده توسط برج خنک کننده انجام می شود.

کمپرسور پیستونی جزء پرکاربردترین انواع کمپرسورها در صنعت تهویه مطبوع می باشد. اجزای اصلی این کمپرسور شامل الکتروموتور، سیلندر، پیستون و میل لنگ است. میل لنگ با استفاده از انرژی حرکتی دریافتی از سمت الکتروموتور کمپرسور باعث حرکت پیستون به سمت بالا و پایین و ایجاد فرآیند تراکم می شود. در چیلرهای تراکمی آب خنک پیستونی نیز مطابق تعریف سیکل تبرید تراکمی بخار، گاز مبرد به شکل بخار سوپرهیت، با دمایی پایین وارد محفظه کمپرسور می شود تا متراکم شود و گاز مبرد پر فشار با دما و فشار بالا، از کمپرسور خارج میشود.

عموما چیلر آب خنک با کمپرسور پیستونی در پروژه های صنعتی و شرایط محیطی حاره ای مورد استفاده قرار می گیرد. علت این امر، قابلیت تحمل فشار بالا در کمپرسورهای پیستونی نسبت به سایر کمپرسورها است. معایب این چیلرها، مصرف برق زیادتر، ارتعاشات نسبتا زیاد، کنترل ظرفیت به صورت پله ای، جریان مبردی پالسی و سر و صدای بیشتر در مقایسه با چیلر اسکرال و چیلر اسکرو است. اما قابلیت تعمیر پذیری و کارکرد در محیط با دمای بالا و تروپیکال از مهمترین مزایای این چیلرها می باشد.

همچنین در کاربری های زیر صفر، به عنوان مثال جهت تولید آب سرد با دمایی کمتر از کمتر از صفر درجه سانتی گراد، چیلرهای آب خنک گزینه بهینه تری می باشند. به این علت که در مقایسه با چیلر هوا خنک پیستونی، به علت پایین تر بودن دمای چگالش در کندانسور آبی، نیاز به ایجاد نسبت تراکم کمتری در کمپرسور وجود دارد که منجر به افزایش قابلیت کارکرد کمپرسور، ظرفیت واقعی بالاتر، استهلاک کمتر کمپرسور خواهد بود. این امر بویژه در مناطق گرمسیری اهمیت بیشتری پیدا می کند.

 چیلر تراکمی پیستونی هوا خنک

چیلر تراکمی پیستونی هواخنک، کاملا مشابه با چیلر تراکمی پیستونی آب خنک می باشد، تنها کندانسور آن از نوع هوائی و V شکل است. چیلر هوا خنک پیستونی سیستم سرمایشی است که هم در ساختمان های تجاری، مسکونی، اداری برای تامین آب چیلد و پمپاژ آن به هواسازها و فن کویل های درون ساختمان استفاده می شود. همچنین در کاربری های صنعتی برای خنک کردن فرآیندها، ماشین آلات و قالب های صنعتی به کار می رود.

اجزای اصلی چیلر تراکمی هوا خنک پیستونی عبارتند از کمپرسور پیستونی به همراه الکتروموتور، کندانسور هوا خنک V-Type، شیر انبساط ترموستاتیکی یا الکترونیکی، اواپراتور پوسته لوله، مبرد و لوله های انتقال دهنده مبرد است. چیلر تراکمی هوا خنک، در مناطقی که مشکل تامین آب وجود دارد یا فضای کافی جهت نصب در موتورخانه وجود ندارد، به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

معایب چیلر تراکمی پیستونی هواخنک شامل مصرف الکتریسیته بیشتر، ارتعاشات نسبتا زیاد ناشی از کمپرسور پیستونی، کنترل ظرفیت به صورت پله ای به دلیل ساختار خاص کمپرسور، جریان مبردی پالسی ناشی از حرمت سیلندر پیستون کمپرسور و سر و صدای بیشتر در مقایسه با چیلر اسکرال هواخنک و چیلر اسکرو هواخنک است.

چیلر تراکمی اسکرو هوا خنک

علت نام گذاری این دسته از چیلرها به چیلر اسکرو این است که کمپرسور از نوع مارپیچی یا اسکرو Screw  است. نوع کندانسور آن از نوع هوائی و یا V-Type است. چیلرهای اسکرو در ظرفیت های 60 الی 650 تن تبرید طراحی و تولید میشود و به دلیل ویژگی های خاص کمپرسور اسکرو، سیستم کنترل پیشرفته و پیچیده ای دارند. جهت شناخت بهتر چیلر اسکرو، لازمست در مورد کمپرسور آن توضیحاتی داده شود .

کمپرسورهای اسکرو عمدتا از دو روتور دوار یا دو مارپیچ Double Screw تشکیل شده است. یکی از روتورها ثابت و دیگری متحرک است و با به گردش درآمدن روتور متحرک توسط الکتروموتور کمپرسور اسکرو ، عمل فشرده سازی مبرد بین دو روتور و افزایش فشار و دمای مبرد گازی صورت می گیرد.

کمپرسورهای اسکرو همانند کمپرسورهای چیلر Reciprocating یا پیستونی از نوع جابجایی مثبت است و در دو نوع تک مارپیچ و دو مارپیج طراحی و تولید می شوند. از مهمترین برندهای تولید کننده این کمپرسور در جهان، شرکت Bitzer و شرکت Hanbell هستند.

این کمپرسورها دارای قابلیت کنترل ظرفیت مرحله ای است که عموما 4 مرحله می باشد. هر مرحله 25 درصد ظرفیت کمپرسور را تشکیل میدهد و توسط یک شیر برقی، ظرفیت هر مرحله وارد مدار تولید برودت میشود و یا خارج میشود. لذا چیلر تراکمی اسکرو هواخنک که به صورت دو مداره ساخته میشود، در حالت استارت، 8/1 ظرفیت کل چیلر وارد مدار میشود و از این جهت، دارای راه اندازی نرم میباشد. ابعاد کوچک و وزن پایین تر، کارکرد کاملا آرام و با صدا و لرزش کم، کارکرد با راندمان بالا در حالت تمام بار  و کم باری در مقایسه با چیلر تراکمی پیستونی، از مهمترین مزایای چیلر تراکمی اسکرو هواخنک می باشد.

چیلر تراکمی اسکرو آب خنک

این چیلر کاملا مشابه با چیلر تراکمی اسکرو هوا خنک است، تنها تفاوت، در حذف کندانسور آبی و جایگزینی کندانسور هوائی برای این چیلر است.  این نوع از چیلرها در ظرفیت های بالا، اقتصادی ترین گزینه جهت طراحی و انتخاب می باشد. یکی از مزایای مهم چیلر تراکمی آب خنک اسکرو صرفه جویی در هزینه ها است. در ساختار این نوع سیستم از کندانسور آبی استفاده شده است، از این جهت در حین عملکرد برق کمتری را مصرف می کنند. همچنین ضریب عملکرد آن در مقایسه با چیلر تراکمی هواخنک بالاتر است.

چیلر تراکمی اسکرو آب خنک در داخل موتورخانه نصب و راه اندازی می شود، لذا برای نصب این سیستم به استفاده از هوای آزاد و فضای باز الزامی نیست. همچنین کندانسور چیلرهای آب خنک اسکرو به دلیل ظرفیت حرارتی بالای آب، در مقایسه با کندانسورهای هوایی از راندمان بالاتری برخوردار هستند و لذا دارای ابعاد کمتری می باشند.

چیلر آب خنک اسکرو در کنار تمامی مزایای فوق، معایبی نیز دارد. چیلر اسکرو با کندانسور آب خنک برای مناطق با رطوبت نسبی بیش از 60 درصد به هیچ عنوان گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. این دستگاه به دلیل ظرفیت های بالای کمپرسور اسکرو، در ظرفیت های 60 تن تبرید به بالا قابلیت ساخت و تولید دارند، همچنین با توجه به شرایط کم آبی کشور، در ظرفیت های بیش از 300 تن تبرید، توجیه اقتصادی جهت تولید دارند. از دیگر معایب چیلر آب خنک اسکرو می توان به هدر رفت آب ناشی از تبخیر آب در برج خنک کننده اشاره کرد. به دلایل ایجاد امکان تعمیر و نگهداری، این نوع از چیلرهای اسکرو جهت نصب در موتورخانه به فضای بیشتری نیاز دارند.

چیلر تراکمی سانتریفیوژ آب خنک

چیلر سانتریفیوژ، نوعی از چیلر تراکمی است که دارای کمپرسور سانتریفیوژ یا گریز از مرکز می باشد. این کمپرسور، با چرخش پروانه یا ایمپلر، مبرد را تحت به حرکت دورانی وادار می کند و فشار و دمای مبرد را افزایش می دهد. این نوع از کمپرسور، در دسته کمپرسورهای جابجایی غیر مثبت قرار می گیرد. به دلیل ویژگی های ساختاری کمپرسور سانتریفیوژ، عموما امکان کارکرد این کمپرسور در حالت نیمه بار فراهم نیست و در صورت کارکرد در حالت نیمه بار، راندمان به شدت افت می کند و خطرات خرابی کمپرسور افزایش می یابد.  لذا عموما این نوع از چیلر در پروژه هایی مورد استفاده قرار میگیرد که نیازمند ظرفیت برودتی نسبتا ثابت هستند.

هر کمپرسور سانتریفیوژ شامل ۳ قطعه اصلی به نام های پروانه ، دیفیوزر خروجی حلزونی می باشد. در بعضی موارد با ظرفیت بالا ممکن است تعداد ۲ یا بیشتر پروانه (impeller) و بیشتر از یک مدار در یک دستگاه کمپرسور وجود داشته باشد.

چیلرهای سانتریفیوژ در ظرفیت های بیش از 300 تن تبرید طراحی و تولید میشوند. عموما این چیلرها وارداتی هستند و تکنسین های متخصص در راه اندازی، تعمیرات و نگهداری چیلر سانتریفیوژ به ندرت یافت می شوند. از طرف دیگر، قطعات یدکی آن به صورت گسترده در کشور وجود ندارد و در زمان نیاز به تعویض قطعات، ممکن است زمان نسبتا زیادی جهت تامین قطعات یدکی از کشورهای خارجی صرف شود.

راهنمای خرید چیلر آبی و هوایی

جهت خرید چیلر آب خنک و هواخنک، پارامتر های متعددی می بایست در نظر گرفته شود تا چیلر خریداری شده، کلیه نیازهای پروژه تهویه مطبوع را تامین نماید. در اینجا بخشی از مهمترین این موارد جهت خرید چیلر و موثر بر انتخاب نوع چیلر، شرح داده میشود:

  1.     کاربری چیلر تراکمی
  2.     ظرفیت برودتی چیلر
  3.     میزان اختلاف کمترین و بیشترین ظرفیت برودتی مورد نیاز پروژه
  4.     فضای نصب
  5.     در دسترس بودن آب و برق
  6.     اقلیم و شرایط آب وهوایی محل نصب چیلر
  7.     دمای آب چیلد مورد نیاز
  8.     هزینه های نگهداری و در دسترس بودن قطعات یدکی
  9.     بودجه خرید چیلر
  10. چیلر تراکمی مرکزی یا مستقل در پروژه های ساختمانی
  11. حداکثر دبی و فشار آب چیلد مورد نیاز
  12. کنترلر چیلر و امکانات کنترلی چیلر تراکمی
  13. قابلیت تامین شرایط نگهداری و اورهال
  14. راندمان و ضریب عملکرد چیلر COP
  15. فصلی یا دائم کار بودن چیلر

مقایسه چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک از نظر مصرف آب

در پروسه خنک کاری کندانسور پوسته لوله چیلر اب خنک، با توجه به اینکه مقداری از آب برج خنک کننده در اثر تبخیر  آب کم می شود، به آب جبرانی یا makeup  همواره نیاز است و لذا چیلر آب خنک مصرف آب بسیار زیادی به صورت مداوم دارد ولی در مدار خنک کاری کندانسور چیلر هوا خنک، آب خنک کن وجود ندارد. در مناطقی که آب به مقدار کافی وجود نداشته باشد یا هزینه تامین آب بالاتر باشد، بهتر است که از چیلر نوع هوا خنک استفاده شود.

مقایسه چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک از نظر عملکرد

از نظر عملکرد ، عملکرد مناسب چیلر هوا خنک تا مقدار زیادی وابسته به درجه حرارت خشک هوای محیط بیرون Dry Bulb  است و افزایش یا کاهش درجه حرارت محیط بیرون بر عملکرد چیلر هوایی موثر است، ولی عملکرد چیلر آب خنک به دمای خشک محیط وابسته نیست. در چیلر هوا خنک هرچه دمای هوای بیرون افزایش یابد ، میزان دفع انرژی گرمایی در کندانسور کاهش یافته و راندمان کلی چیلر هواخنک کم می شود. البته باید در نظر داشت که در مناطق با آب و هوای مرطوب یا Wet BulB بالا، نمی توان از چیلر آب خنک استفاده کرد، زیرا همانطور که بیان شد در چیلر آب خنک، کندانسور پوسته لوله Shell & Tube توسط آب برج خنک کننده، خنک می شود و در مناطقی که هوای مرطوب با دمای تر بالا دارند، به دلیل عدم تبخیر مناسب آب درون برج خنک کن و کاهش دمای آب کولینگ تاور، راندمان کولینگ تاور کاهش می یابد که در نهایت، پروسه خنک کاری کندانسور چیلر آب خنک با راندمان مناسب نیست.

مقایسه هوا خنک و چیلر آب خنک از نظر مصرف برق چیلر

در ظرفیت سرمایشی واقعی برابر، چیلر هوا خنک نسبت به چیلر آب خنک دارای کمپرسور بزرگتری است که این امر بدین معنی است که مصارف الکتریکی کمپرسور چیلر هوا خنک از کمپرسور چیلر آب خنک بیشتر است. از طرف دیگر، به دلیل فشار بالاتر مبرد چیلر هوا خنک در کندانسور، کمپرسور چیلر هوایی برق بیشتری را مصرف می‌کند. وجود فن های اکسیال در کندانسور چیلر هوا خنک نیز به مصرف برق کلی چیلر هوایی اضافه می‌کند لذا چیلر آب خنک به دلیل داشتن کمپرسور کوچکتر، فشار کاری کمتر و نداشتن فن کندانسور، مصرف برق پایین‌تری نسبت به چیلر هوا خنک دارد.

مقایسه چیلر هوا خنک و آب خنک از نظر ابعاد و اندازه

در ظرفیت برودتی یکسان، ابعاد و سطح اشغال foot Print چیلر هوا خنک بزرگتر از چیلر آب خنک است. چراکه کندانسور هوایی برای تقطیر مبرد پرفشار نیاز به سطح تبادل بیشتری نسبت به کندانسور آبی دارد. همچنین برای افزایش نرخ تبادل حرارتی بین هوا و مبرد داخل لوله های کندانسور از فن نیز استفاده می‌شود تا ابعاد کندانسور بیش از حد بزرگ نشود. علاوه بر کندانسور، ظرفیت کمپرسور و ابعاد تابلو برق نیز در چیلر هوا خنک از چیلر آب خنک بزرگتر است. دلیل این موضوع تعداد زیاد حفاظت‌ها در چیلر هوا خنک برای کنترل فن‌ها و فشار مبرد می‌باشد.

تفاوت های اصلی چیلرهای کندانسور هوایی و آبی در یک نگاه

  • چیلر هواخنک به صورت پکیج کامل می باشند در صورتی که چیلر آب خنک نیاز به برج خنک کننده دارد.
  • محل قرارگیری چیلر هواخنک در فضای باز می باشد در صورتی که چیلر آب خنک در داخل موتورخانه قرار می گیرد و بخشی از فضای موتورخانه را نیز اشغال می کند که در پروژه های ساختمانی، بسیار مهم است.
  • راندمان چیلر آب خنک بالاتر از راندمان چیلر هواخنک می باشد.
  • در یک ظرفیت مشابه قیمت چیلر هواخنک بالاتر از چیلر آب خنک می باشد.
  • تجهیزات تاسیساتی از قبیل پمپ و دیگر متعلقات در سیستم چیلر آب خنک بیشتر می‌باشد.
  • چیلرهای تراکمی آب خنک به دلیل استفاده از کولینگ تاور، موجب مصرف آب بیشتری برای پروژه می شود.
  • به دلیل کمبود منابع آب در ایران، استفاده از چیلر هواخنک در پروژه ها راهکار مناسب تری است.
  • چیلر آب خنک به دلیل نیاز به برج خنک کن که به صورت تبخیری کار می کند، مناسب مناطق شرجی نمی‌باشند.
  • رنج ظرفیت تولیدی چیلرهای آب خنک معمولا بیشتر و بالاتر از چیلرهای هواخنک می‌باشد.

نتیجه گیری

با توجه به مجموعه پارامترهای فوق، می توان در پروژه های ساختمانی و صنعتی، می توان نسبت به انتخاب نوع چیلر تراکمی هواخنک و آب خنک اقدام نمود. امروزه، یکی از مهمترین نکات در تهیه چیلر تراکمی، مشکلات ناشی از کم آبی و هزینه های بسیار بالای تامین آب برج خنک در پروژه ها می باشد. لذا عموما خریداران به سمت تهیه چیلر هوا خنک که بی نیاز از برج خنک کن می باشند، تمایل بیشتری پیدا کرده اند.

شرکت الیماکول، با توجه به سابقه خود در زمینه طراحی و تولید انواع چیلرهای تراکمی، امکان طراحی و تولید انواع چیلرهای تراکمی اعم از چیلر پیستونی، چیلر اسکرال و چیلر اسکرو در مدل های هواخنک و آب خنک را دارد. این شرکت همواره تلاش می کند که در زمان خرید با ارائه مشورت های لازم، کمک کند تا خریداران و کارفرمایان، با دید بازتری دستگاه مورد نیاز خود را انتخاب نمایند تا در طول دوره بهره برداری با مشکلات کمتری مواجه شوند. در این مقاله به بارزترین تفاوت‌های چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک پرداختیم. در صورتی که همچنان برای شما سوالی وجود دارد، با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 

5/5 - (6 امتیاز)

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه های ارتباطی با شرکت الیماکول
اسکرول به بالا